Saltea antiescare cu compresor

Saltea antiescare cu compresor
Brand:
MTH
Produs certificat. Distribuitor avizat de Ministerul Sănătății.
În stoc
159 lei

Saltea antiescare cu compresor, un sistem activ compus dintr-o saltea pneumatică și o pompă (compresor) care introduce aerul alternativ în celulele saltelei. 

Salteaua antiescare MTH este eficientă atât în prevenirea cât și în tratarea escarelor apărute la pacienții imobilizați la pat. Sistemul antidecubit este format din saltea antiescare și pompă de presiune alternativă (compresor) care introduce aerul alternativ în celulele saltelei.

Avantaje:

  • susține o greutate de până la 100 kg;
  • este ușor de instalat și de folosit;
  • este confecționată din materiale certificate;
  • ușurează îngrijirea individuală la domiciliu, pe termen lung;
  • ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și totodată asigură un confort sporit utilizatorului.

Această saltea antiescare poate fi așezată atât pe pat normal cât si pe un fotoliu oferind bolnavului posibilitatea de a schimba poziția corpului, eliberând corpul de presiunea de decubit. Oferă ventilație și aerație reducând si umiditatea, factor favorizant bolii.

Pentru rezultate optime compresorul trebuie să funcționeze în permanență, atâta timp cât bolnavul este așezat pe saltea, pentru a asigura umflarea și desumflarea alternativă a celulelor.

Parametri tehnici pompă

  • Greutate pompă: 0.72kg
  • Sursa de curent:110/220V, 50/60Hz
  • Capacitate: 4-6 litri/min
  • Presiune: 50-120 mmHg
  • Ciclu Complet:12 minute
  • Zgomot compresor <45dB

 

Parametri tehnici saltea

  • Dimensiune saltea: 200cm x 90cm x 7 cm
  • Material: PVC elastic mare pentru scopuri medicale
  • Numar de celule: 130
  • Grosime PVC: 0.30 mm
  • Greutate susținută 100 kg
  • Greutate saltea 2.2-2.5 kg

Garanție

Compresor: 24 de luni.

Saltea: 30 de zile.

Din motive de protectie a sănătatii, această saltea este sigilată, fiind un produs de igienă personală adresată bolnavilor cu diferite grade de imobilizare. Nu se recomandă transmiterea ei de la o persoană la alta. Conform art 16. lit. e / ordonanta 34/2014  nu se acceptă returul pentru produsele cu salteaua desfacută.

Salteaua are 130 de celule pneumatice, 65 dintre ele sunt umflate de pompă timp de 5-6 minute, după care acestea pierd presiune fiind umflate celelalte 65 de celule timp de 5 minute. În acest fel corpul utilizatorului se sprijină pe 65 de puncte care se schimbă la intervale regulate, anulând efectele presiunii de decubit.

Presiunea cu care se umflă salteaua antiescare este reglabilă și se stabilește raportat la greutatea utilizatorului.

Este recomandată persoanelor imibilizate la pat sau celor care necesită un repaos îndelungat în pat, pentru a preveni formarea escarelor. Escarele apar la persoanele cu mobilitate redusă sau imobilitate, deoarece presiunea de decubit exercitată asupra pielii si a țesuturilor moi între planul patului ori fotoliului și sistemul osos al persoanei diminuează circuitul sanguin care le alimentează și acestea încep să se deterioreze. Primul semn este lezarea pielii, după care escara avansează până la os daca nu este tratată.

Ca măsuri suplimentare de protecție menționăm:

  • folosirea unui cearceaf de bumbac așezat pe saltea,
  • evitați umezeala prelungită pe pielea pacientului 
  • folositi haine de bumbac, fără cute, cusături groase, cordoane, catarame, etc

Pompa de presiune alternantă trebuie sa lucreze în continuu pentru protecția bolnavului.

Salteaua antiescare se livrează cu:

  • compresor
  • kit de reparații
  • furtun de legătură

 

Ce tratează o saltea antiescare

Escarele sunt răni ale pielii care se dezvoltă la nivelul țesuturilor moi atunci când acestea sunt presate între o proeminență osoasă și un plan dur extern, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Escarele pot fi vindecate numai dacă se înlătură presiunea exercitată pe zona afectată. Cea mai simplă metodă de a scădea riscul apariției escarelor este evitarea statului în aceeași poziție pentru perioade îndelungate de timp. În multe cazuri, acest lucru este imposibil, iar cel mai eficient mod de prevenire a escarelor este o saltea antiescare.

Escarele sunt mult mai ușor de prevenit decât de tratat. Astfel, în cazul unui pacient imobilizat sau care suferă de incontinență urinară, se va pune accent pe prevenția apariției escarelor, evitând astfal necesitatea tratării ulterioare a acestora. Pe lângă o saltea antiescare, un rol important în acest caz îl au produsele din gama Menalind de la HARTMANN: cremă protectoare sau spumă de curățare.

Deși multe persoane consideră costul saltelei prea mare, costurile tratării escarelor le depasesc cu mult pe cele ale saltelelor antiescare.

Pentru rezultate cât mai bune se recomandă folosirea în paralel a spray-ului cicatrizant și a pansamentelor cu alginat de calciu.

 

Întreținerea saltelei antiescare

Pentru eliminarea bacteriilor si acarienilor, folosiți o bucată de panză moale cu dezinfectant sau oțet si apă amestecate ( 1:3 ) pentru a curața suprafața saltelei.

 

Observații importante și avertizari

Înainte de a incepe sa o utilizați, citiți acest ghid al uitilizatorului.

Pentru a evita accidentele, vi se solicită:

  1. Conectați pompa la un tip corespunzator de priză (220-230V/50Hz).
  2. Scoateti ștecherul din priza ori de cate ori pompa nu este în uz.
  3. Nu lasați pompa in locuri unde se poate uda.
  4. Nu atingeți pompa si deconectați de fiecare data când este umedă.
  5. Pastrați dovada achiziționarii saltelei ( factura), pentru personalul service.

Pentru a evita rănile și focul:

  1. Nu lăsati pompa fără supraveghere când este conectată.
  2. Asigurați supravegherea continuă a pompei ori de cate ori operează copiii sau persoane cu dizabilitați.
  3. Folosiți pompa numai in scopul stabilit de producator. Nu adăugați accesorii necertificate.
  4. Nu utilizați pompa al cărui cablu sau stecher este deteriorat, care nu funcționează corect, care a căzut de la inalțime semnificativă, care a fost deteriorată sau a fost udă. Luați legatura cu service-ul în cazul oricărei defecțiuni.
  5. Țineți cablul departe de suprafețele fierbinți sau umede.
  6. Nu instalați pompa în locul unde cablul sau furtunul pot expune la pericol persoanele care nu știu cum sa le folosească.
  7. Când deconectați pompa, trageți de fisa și nu de cablu.
  8. Nu blocați filtrul pompei. Nu puneti pompa pe suprafețe moi unde filtrul ar putea fi blocat. Filtrul se poate infunda cu părul de la animale sau scame.
  9. Consultați medicul înainte de utilizare.